penselen

 

 

 

 

 

Portret

 

Foto JohannaJohanna Walters is beeldend kunstenaar en woont in Bergen NH. Ze schildert vooral met olieverf op doek. Haar werken kenmerken zich door de uitbundige kleuren en door de thema's. In alle gevallen gaat het om geabstraheerde voorstellingen.

Zij schildert mensen, meestal in groepen. Deze mensen hebben iets met elkaar. Het kan zijn dat ze gezellig in een café zitten, of aan het vergaderen zijn. Soms is het gewoon een familieportret.

Daarnaast schildert zij tamelijk abstracte landschappen en stadsgezichten. Deze voorstellingen zijn geïnspireerd door wat zij in haar omgeving ziet. Zo heeft ze de duinen in haar woonplaats vertaald in 'duinschappen'. Het werk verandert voortdurend. De laatste tijd grijpt zij terug op meer abstracte impressies van landschappen.

paletJohanna is al vijftien jaar professioneel als kunstenaar bezig. Zij neemt jaarlijks deel aan de Kunst-10-daagse in Bergen, een kunstroute langs tientallen ateliers en galeries in Bergen en Bergen aan Zee. Dit evenement vindt altijd plaats in de laatste week van oktober (twee weekenden en de week er tussen).

Sinds twee jaar exposeert ze in de expositieruimte aan de Breelaan 28.

Zie ook de activiteitenkalender op www.boeiendbergen.nl